Veel mensen kiezen voor hun woning verzekeren, en dat is maar goed ook. Jaarlijks vinden er namelijk vele vormen van schades plaats binnenshuis. Denk aan schades als gevolg van brand, lekkage, overstroming, inbraak of storm. Hierdoor kan je fijne woning in één keer zijn omgetoverd in een grote nachtmerrie. Zowel financieel als emotioneel kunnen de gevolgen niet te overzien zijn. Wie zijn of haar woning verzekerd, weet in elk geval dat er geen zorgen gemaakt hoeft te worden over de financiële gevolgen. Die zijn namelijk gedekt vanuit een woonverzekering zoals de opstalverzekering en/of de inboedelverzekering.

 

Inboedel- of opstalverzekering: wat is het beste?

De opstalverzekering is een fijne optie voor huizenbezitters die geen enkel risico willen lopen. Hiermee is zowel de woning zelf als alles wat eraan vastzit goed verzekerd. Voorbeelden waar je aan kunt denken, zijn de keuken, badkamer, vloeren en daken. Maar ook zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen zijn geschaard onder de opstalverzekering. Van onderverzekerd zijn is in het geval van Univé nooit sprake, net als dat er geen verplicht eigen risico bestaat. De laatste twee genoemde kenmerken gelden ook voor de inboedelverzekering, waarmee al jouw persoonlijke eigendommen goed zijn verzekerd. Wil je graag je huis als je spullen optimaal verzekerd hebben, dan is er nog een laatste optie: het combipakket Inboedel & Opstal. Dit is de voordeligste optie indien je oren hebt naar zowel de opstal- als inboedelverzekering.

 

In 4 stappen huis en/of inboedel verzekeren

Het vinden van de juiste woonverzekering en het afsluiten ervan hoeft slechts maximaal 5 minuten te duren. Bij bijvoorbeeld Univé bestaat dit proces uit 4 eenvoudige stappen. Voor stap 1 is het belangrijk dat je onder andere meer informatie deelt over het huis dat je wilt verzekeren. De vragen hebben betrekking op de muren van de woning, het type dak dat erop ligt, of er vrijstaande gebouwen op het erf aanwezig zijn, of het om een woonboerderij gaat, enzovoorts. Zodra je deze vragen hebt doorlopen, volgt stap 2. Nu maak je een keuze uit de mogelijke woonverzekeringen. Daarbij dien je jezelf af te vragen of je alleen het huis zelf wilt verzekeren of (ook) inboedel verzekeren wilt.

 

Vele aanvullende dekkingen om uit te kiezen

Naast de beide basisverzekeringen zijn er ook nog aanvullende dekkingen mogelijk, die uitgebreid aan bod komen onder stap 3. Er zijn ontzettend veel opties mogelijk, zoals een speciale buitenshuis dekking, een Veilig Wonenpakket of een ruitbreuk dekking. Waar ook veel voor gekozen wordt is de Mobiele Elektronicadekking. Hieronder vallen bijvoorbeeld smartphones, tablets, laptops. Deze maken overigens ook deel uit van de inboedelverzekering, maar daar hangt het van soort schade af of er aanspraak gemaakt kan worden op een vergoeding. Met een Mobiel Elektronicadekking ben je verlost van de restricties en weet je dat wat er ook gebeurt, er tot € 15.000 per gebeurtenis uitgekeerd wordt. Heb je een keuze gemaakt, dan zie je direct in beeld wat het totale premiebedrag wordt per maand en ben je slechts één button verwijderd van het daadwerkelijk afnemen van het pakket.